Galären har slutit avtalet om utbyggnad av lokalerna för Pensionsmyndigheten i Luleå. Det innebär en utökning i befintlig byggnad, samt en tillbyggnad på den fastighet där Pensionsmyndigheten sedan tidigare finns.

Det nya hyresavtalet på Skutviken innebär en ny total yta på cirka 2000 kvadratmeter, vilket är en ökning med 600 kvadrat. I samband med att Pensionsmyndigheten tillträder de nya ytorna i Juli 2019 så förlängs det befintliga hyresavtalet med fyra år samtidigt som det ger plats för drygt 30 nya medarbetare.

– Vi är mycket glada att Pensionsmyndigheten valde att utöka sina ytor och förlänga sitt avtal med oss, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå.

– Tack vare utbyggnaden kan vi nu starta en IT-avdelning i Luleå. Främst är det utvecklingen av Luleå Tekniska Universitet och närheten till Försäkringskassan och Skatteverket som gör att vi väljer att rekrytera till Luleå. Det är mycket duktigt och kunnigt folk här uppe, säger Peter Larsson, Platschefen på Pensionsmyndigheten i Luleå.