Max Burgers fortsätter att dyka upp bortom landsgränsen. I dag onsdag har snabbmatsrestaurangen öppnat en restaurang i norska Skien.

– Det går bra för Max i Norge, därmed planerar vi såklart att expandera. Inom tio år räknar vi med att öppna över 50 restauranger – under 2020 ser vi fram emot tre till fyra nyöppningar hos våra grannar i väst, säger Richard Bergfors som är koncernchef på Max Burgers i ett pressmeddelande.

Den svarta designen är framtagen tillsammans med en arkitektbyrå och präglar alla nya Max-restuaranger som öppnar i Skandinavien.

Under året har den norrbottniska hamburgekedjan fortsatt satsa på miljön. I våras började Max byta ut sina plastförpackningar mot förnybart material och de orangea plastsugrören mot papperssugrör.

Restaurangen i Skien är Max sjunde i Norge och förutom att växa är tanken att ta med sig hållbarhetstänket till grannlandet.

– Jag som var med och öppnade Max i Norge för åtta år sedan känner en stor stolthet i att sprida Max meny och hållbarhetsarbete, det blir såklart extra kul när man får ett så fint mottagande, säger Johanna Bohlin som är distriktschef i Norge.