Nytt pris där folkets företagare hyllas

Med knappt två månader kvar till årets Gala Night i Luleå lanseras nu ett helt nytt pris – Folkets företagare. Från och med idag kan du vara med och påverka vem som vinner priset.

30 augusti 2019 10:10

Det är Luleå Näringsliv och Norrbottens Media som gemensamt står bakom det nya priset. Nu startar nomineringsprocessen där alla får vara med och nominera, efter det utser en jury sex kandidater som luleåborna får rösta på.

– Företag och företagsamhet påverkar allas liv och vardag. Företagare driver mycket kreativitet, engagemang, skapar jobb och skatteintäkter till ett samhälle. Därför är det viktigt att folk får vara med i en öppen process och nominera den företagare som under ett visst år gjort skillnad, säger Li Skarin, vd Luleå Näringsliv.

Det är andra året som Norrbottens Media arrangerar Luleå business awards, på uppdrag av Luleå Näringsliv. Under höstens gala delas totalt åtta priser ut, varav fem är så kallade hjärnbalkar.

Tanken med det nyinstiftade priset Folkets företagare är delvis att bredda möjligheterna att vinna, till fler människor och fler branscher.

– Folkets företagare blir allmänhetens chans att hylla sina företagarhjältar. Flest röster vinner – det är en särskild charm i sådana priser, säger Mats Ehnbom, vd Norrbottens media.

Vad är din förhoppning att detta pris ska få för betydelse?

– Jag tror och hoppas att priset kan öka förankringen och engagemanget bland allmänheten, och därmed också bredda basen för en gala som i grunden handlar om att hylla den samhällsnytta som Luleås företagare gör, säger Mats Ehnbom.

En annan sak som skiljer detta pris från andra är att det inte går till ett företag utan till en enskild person. Kriterierna för priset innehåller bland annat att personen, genom sitt företagande, på ett eller annat sätt ska ha gjort kommunen till en bättre och mer attraktiv plats att leva och verka i.

– Människor som tar på sig ansvaret att driva ett företag i en stad eller region tar ju ett viktigt ansvar. De är med och skapar roliga, nya jobb, kanske nya upplevelser och tjänster eller produkter som förbättrar och förhöjer vardagen, eller stadens utbud. Sånt är väl värt att hylla och premieras, därför är det här priset extra viktigt, säger Li Skarin.

Kriterier för priset Folkets företagare

”Folkets företagare ska ha gjort skillnad genom ett företagande som bidragit till att göra kommunen till en bättre och mer attraktiv plats att leva och verka i. Företagaren har genom sin gärning lämnat ett positivt avtryck som är en förebild för andra företagare att ta efter.”

Skicka in din nominering här: http://luleabusinessawards.se/priskategorier

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Sofie Lund