– Redan från start har Substorm ett otroligt starkt erbjudande till både större och mindre organisationer som är intresserade av att automatisera sina processer, säger Sofi Elfving, vd på Substorm.

Intelligent automation, men även tekniker som AI och RPA är starka trender.

– Nu bildar vi ett nytt bolag som verkligen får fokusera på de här nya spännande teknikerna vilket kommer ge möjligheten till ännu mer spännande projekt och förhoppningsvis förändra den tidvis lite stelbenta branschen, säger Anders Hallberg, Substorms styrelseordförande, tillika koncernchef på Tromb.

Artikelbild

Bolagets vd Sofi Elfving kommer närmast från rollen som ansvarig för automation och robotik på Telia. Hon har lång erfarenhet av robotisering och AI och är också den som tog initiativet till att starta Substorm. Med den nya satsningen vill hon göra intelligenta automationslösningar tillgängliga för fler företag.

– Tittar man på automatiserade arbetsflöden som robotiserade handläggare, ekonomiassistenter eller för den delen kundtjänstmedarbetare så är det tekniker som idag nästan bara är till för de största bolagen. Vi kommer att ändra på det genom att utveckla nya molnbaserade tjänster som gör det ekonomiskt även för mindre bolag att omfamna de nya möjligheterna, samtidigt som vi har ett enormt starkt erbjudande även för större koncerner säger Sofi Elfving.

Substorm rullas ut på Trombs samtliga fyra verksamhetsorter – Luleå, Piteå, Skellefteå och Stockholm.