Nya strandstugor till Luleå

First Camp Arcus i Luleå satsar inför sommaren 2020, med sju nya strandstugor. Samtidigt tillträder Malin Gotthold som ny destinationschef.

25 november 2019 15:27

Sju nya stugor med direkt anslutning till havet är planen, när First Camp Arcus växer nästa år. I januari tillträder även den nya destinationschefen Malin Gotthold.

– Vi campar mycket själv, jag och min familj. Jag är uppvuxen i Luleå och har varit mycket på campingen, och tycker mycket om den. Så när jag såg tjänsten tänkte jag att det var något för mig, säger hon.

Just nu jobbar hon på integrationsavdelning vid Luleå kommun.

– Det blir en helt ny bransch för mig. Jag har jobbat inom kommun och statligt som tjänsteman tidigare så det här är helt nytt.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

– Det är mycket som händer, i och med att det blivit en kedja är det mycket utvecklingsarbete på gång framöver. Det känns jättekul att få hoppa på och vara en del av allt som komma skall, att vara med och utforma hur det ska bli.

Vad har du för förhoppning inför 2020?

– För det första att jag ska hinna lära mig allt innan säsongen sätter igång. Sedan är det en jättefin camping som går väldigt bra, och jag hoppas på att fortsätta åt det hållet. Jag är även intresserad av att titta på hur man kan utveckla andra säsonger på året. Vi har en jättefin vinter som vi skulle kunna utveckla med vintercamping.

Campingen i Karlsvik är en del av kedjan First Camp, som i januari gick ihop med Nordic Camping & Resort och nu har 40 campingdestinationer i hela Sverige. Campingen är öppen året om, men i nuläget är det främst företag som hyr stugor under vintersäsongen.

– Det finns mycket att jobba på för att visa upp Luleå mer på vintern, säger Malin Gotthold.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg