Under Företagarna Bodens årsmöte i förra veckan utsågs en ny ordförande och tre nya ledamöter till styrelsen för verksamhetsåret 2018-2019. Ny ordförande blir Staffan Lind, grundare och ägare av kommunikationsbyrån Editerat.

– Det känns spännande och inspirerande. Vi har ett bra företagsklimat i Boden, men det kan bli ännu bättre. Tanken är att fortsätta utveckla näringslivet, säger han.

Staffan Lind har varit med i Företagarna Bodens styrelse sedan 2009 och har haft rollen som sekreterare större delen av tiden. Nu efterträder han Peter Berkfors som har varit ordförande i två år.

– Föreningen har en fantastisk verksamhet men också många utmaningar. Det är valår och det innebär att det är viktigt att våra medlemmars röster hörs såväl nationellt som lokalt. Vår samverkan med Bodens kommun kan stärkas ytterligare. Vi har många gemensamma frågor där vi tillsammans kan fortsätta att göra Boden till en attraktiv plats att både bo och vara företagare i, säger Staffan Lind.

Vad vill du bidra med i din nya roll som ordförande?

– Vi är ett bra team i styrelsen. Min uppgift är att leda teamet, att fortsätta med det fina arbete vi redan har startat och försöka göra det ännu bättre, säger han och fortsätter:

– Boden föll i företagsrankingen för några år sedan. Nu stiger vi igen, men vi vill komma ännu högre upp i rankingen. Det skulle innebära att våra företagare i Boden tycker att vi har ett mycket bra företagsklimat, vilket är både vårt och Bodens kommuns mål.