Ny trafikskola till Luleå

Snart slår Luleås nya trafikskola upp portarna. På tisdag är det nämligen kursstart på Norra trafikskolan. "Det känns underbart", säger Markus Henriksson, vd och delägare.

1 april 2019 09:00

Tanken på att en dag starta en egen trafikskola har han haft länge. Och nu har han tagit mod till sig och förverkligat den drömmen.

– Jag kommer att driva företaget tillsammans med Nina Johansson som är trafikskolechef. Det känns helt underbart, säger han och fortsätter:

– Vi har jobbat i branschen länge. Jag har alltid haft tankar och idéer som jag velat testa. Se om vingarna bär, helt enkelt.

Första kurserna hålls på tisdag och onsdag. Då är det introduktionskurs och riskettan som gäller. Sedan kommer bilarna att vara redo att rulla inom kort.

– Det känns jättespännande. Både jag och Nina kommer som sagt från den här branschen och älskar det vi gör. Det handlar inte bara om att ta körkort, för många är det så mycket mer än så. Kanske har skolan fungerat dåligt och så lyckas man ta körkort vilket kan vara vägen till ett fungerande liv. Eller en viktig del i alla fall. Det är riktigt häftigt att få uppleva den lyckan, säger Markus Henriksson.

Han förklarar att en ambition med trafikskolan är att se till så att körkort inte ska vara en klassfråga.

– Självklart måste vi ta betalt för det vi gör, men vi vill göra vad vi kan för att så många som möjligt ska ha möjlighet att ta körkort. Det kan man göra på många olika sätt. Vi vill kunna dra vårt strå till stacken, göra en samhällstjänst på något vis.

Ni samarbetar med olika aktörer också, berätta!

– Precis. Vi samarbetar med idrottsföreningar och en del hjälpande organisationer som Vilda Kidz, till exempel. Och så har vi ett samarbete med H.Z Trafikkonsult.

Vad har du för tankar om framtiden?

– Att komma igång och hjälpa så många som möjligt. Det är både kortsiktiga och långsiktiga mål. Och så vill vi växa, såklart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sabina Nilsson