Under våren gick restaurangen Varvet Deli & Dine i konkurs, bara ett år efter starten. Nu står det klart att en ny restaurang slår upp portarna och det blir ingen mindre än lunch- och kebabresturangen J&J Kebab and much moore. Bakom konceptet står Jolanta Sundqvist tillsammans med hennes sambo Javier Casas.

– Det är precis som namnet säger kebab men i en modern tappning. Vi kommer att servera olika sorters kebab, ha en fräsch stor disk med grönsaker och många såser. "Much moore" är lunch. Vi kommer att ha en disk med take away-rätter som sallader och smörgåsar, säger Jolanta Sundqvist.

Jolanta har en lång erfarenhet inom livsmedelsbranschen och har tidigare jobbat på bland annat Coop.

– Men jag kände att jag ville satsa på något nytt. Min sambo kommer också att vara här, han har en lång erfarenhet av restaurangbranschen. Vi kommer att försöka göra det bästa som går att göra med just detta ställe.

Hur kom ni på att ni ville öppna restaurangen?

– Vi har varit sugna på att göra det länge men det fanns inte rätt tillfälle eller rätt lokal. Man måste vara redo själv också att lämna det man har och köra på något nytt. Först och främst var det jag som kände att alla år inom livsmedelsbranschen hade räckt och jag ville göra något annat. I samband med detta var denna restaurang till salu och på den vägen är det.

Just nu är schemat under uppbyggnad men planen är att Jolanta Sundqvist och Javier Casas ska anställa minst tio personer. Tanken är att de ska ha öppet under såväl veckodagarna som under helgen.

– På nätterna kommer vi att satsa på take away-mat och bjuda de som vill komma in efter en kväll ute på lite salt mat.

När restaurangen öppnar i början av december kommer den att ha 56 platser och Jolanta är nöjd över läget på restaurangen.

– Läget är jättebra med tanke på att det byggs mycket i området och det finns många lägenheter. Det är många som arbetar i Telia-huset som garanterat kommer att uppskatta att det finns en restaurang i närheten.

Vilka förberedelser gör ni just nu?

– Vi håller att arbeta fram en ny meny. Det handlar om vilka bröd vi ska ha och vilka såser vi ska ha. Som bekant är kebab mest såser och därför är det väldigt viktigt att vi hittar det som är specifikt för oss.