Det är Andreas Lahti som tar över som platschef på Hi5:s kontor i Luleå. Han tillträdde tjänsten i mars och har flerårig erfarenhet inom ledarskap, men även inom projektledning från sin tid hos Luleå Energi.

Daniel Coquard som tidigare varit platschef kommer att fortsätta som försäljningschef.

– Jag har tidigare varit opertivt ansvarig sedan Luleåkontorets start för fem år sedan. Men då verksamheten vuxit kraftigt har jag känt ett allt större behov att fokusera 100 % på våra kunder och deras utmaningar. Men det känns väldigt roligt att lämna över till Andreas som platschef, säger han.

- Det är kul att vi kan utöka vår verksamhet och anställa allt fler medarbetare. Vi har vuxit mycket de senaste åren och har kunnat fylla på med ny kompetens både i Umeå och i Luleå. Det är hård konkurrens om duktiga medarbetare i vår bransch och därför är det extra kul att vi har kunnat hitta en bra blandning av nya kollegor med kompetens, erfarenhet och ett brinnande engagemang för att ansluta till vår mission att hjälpa våra kunder i sin digitaliseringsresa, säger Niklas Tiger, VD på Hi5 i ett pressmeddelande.

Företaget levererar lösningar, produkter och konsulttjänster inom IT, både till företag och organisationer. Verksamheten bedrivs inom affärsområdena Produktförsörjning, Infrastruktur, Utveckling och Drift. Hi5 består av drygt 60 medarbetare vid kontoren i Umeå och Luleå med kunder över hela landet. I Luleå finns sedan tidigare fem medarbetare, men både utrymme och behov för fler är tydligt.