Annonseringen av en ny chef har skett via internet. Till veckan startar rekryteringsprocessen. På måndag räknar chefen Eklund att man kan sätta sig ned i en sammansatt rekryteringsgrupp från Bodens kommun och syna kandidaterna som sökt tjänsten.

Varför söker ni ny chef till Nordpoolen?

– Vi känner själva att vi behöver få in något nytt friskt blod där. En person som kan hjälpa till att få fler besökare. Det finns ju ett förslag i den tagna strategiska planen att man ska göra Nordpoolen till en egen resultatenhet. Det betyder i praktiken att till en början så kan vi fortsätta att gå med förlust men vi vill ju vända på minuskurvan.

Artikelbild

| Kultur-, fritids-och ungachefen Staffan Eklund anser det nödvändigt med en ny chef på Nordpoolen.

Enligt Eklund tror förvaltningen att det finns en potential att få in fler besökare genom att göra lite mer än vad som görs idag.

– Idag har vi runt 140 000-150 000 besökare och det är inte nog. Första åren när badhuset öppnade på 90-talet kom över 300 000 besökare, säger Eklund.

Han vill gärna komma tillbaka till forna tiders siffror.

– Vi kan nog ligga på någonstans mellan 200 000 och 250 000 besökare om vi gör lite mer. Ambitionen är att komma tillbaka dit. För det krävs att få in en restaurangverksamhet som kan locka badgästerna och att vi prioriterar servicen in mot badet och relaxen, säger Staffan Eklund.

Alf Wennskog är i dag chef för Nordpoolen.

– Det som varit lite olyckligt är att chefen för Nordpoolen samtidigt varit ansvarig för det som vi kallar Föreningsservice. Det är ett ganska stort jobb. Alf Wennskog hinner inte med båda sakerna utan ska fortsätta enbart med Föreningsservice. Vi är båda överens om det, säger Staffan Eklund.

Den chef som anställs på Nordpoolen ska ha sitt kontor även där.

– Däremot ska personen inte helst vara på kontoret så mycket. Den nya chefen för Nordpoolen ska vara ute i verksamheten, marknadsföra badet och kanske vara mer aktiv och få in mer beläggning på relaxen, säger Eklund.

Restaurangen har under en tid renoverats efter den förre arrendatorn, bland annat har köket fått en upprustning.

– Den är strax klar.

Vad händer nu. Frågan har ju varit segsliten hur man tänkt sig driften?

– Ja, hur restaurangen ska drivas kommer att bli väldigt mycket upp till den nya chefen som anställs på Nordpoolen. Visst finns det kandidater. Det har aldrig ringt så många till mig och frågat om ett jobb som det här", säger Eklund, nöjt.

lena.leffler@norrbottensmedia.se