Ny ägare till anrika Melderstein herrgård

Melderstein herrgård har fått en ny ägare. Det är Katarina Thingvall som har tagit över efter sin pappa och farbror. "Det har varit ett väldigt naturligt beslut som har vuxit fram".

12 november 2018 16:10

Göran Thingvall har drivit Melderstein herrgård i 20 års tid tillsammans med brodern Gunnar Thingvall.

Nu har Görans dotter Katarina Thingvall tagit över verksamheten. Hon kommer närmast från Svenska kyrkan i Råneå där hon arbetat som administratör sedan en tid tillbaka.

– Min pappa och farbror har totalrenoverat byggnaden och lagt ner väldigt mycket själ och arbete i den. Allt är gjort för hand. Verksamheten har blivit en del av familjen och nu är det dags för generationsskifte. Det har känts omöjligt att släppa det bara för att de ska gå i pension. Så det har varit ett väldigt naturligt beslut som har vuxit fram, berättar Katarina Thingvall för Norrbottens Affärer.

Melderstein herrgård har funnits sedan 1700-talet och är från början ett gammalt järnbruk. Nu är det upprenoverat till en fest- och konferensanläggning. Här finns bland annat 13 rum med 21 bäddar och en matsal som rymmer 100 personer.

– Vi har många bröllop, konferenser och retreater. I somras öppnade vi upp för internetbokning för enskilda resenärer. Det gav ett mycket större gensvar än vi väntat oss. Vi hade runt 20 olika nationaliteter som kom, säger Katarina Thingvall.

På lördag arrangerar de Meldersteins första julmarknad och bjuder in till julgröt och skinka.

– Det är två tjejer som engagerat sig till att få hit personer som står och säljer olika hantverk. Jag känner att det är en väldigt fin miljö att ha en julmarknad i och det ska bli kul att göra något för lokalbefolkningen.

Kommer du fortsätta att driva verksamheten i samma regi?

– Jag kommer absolut att förvalta det som dom har byggt upp, det kommer att fortsätta vara en fest- och konferensanläggning i första hand. Jag håller på att titta på samarbeten med andra aktörer för att se om vi kan göra något tillsammans. Det ska bli väldigt spännande och roligt att fortsätta driva Melderstein, säger Katarina Thingvall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Tervaniemi