Ny 3D-teknik ska hjälpa industrin i länet

Kostsamma byggmissar och bristfällig kommunikation inom Norrbottniska industriprojekt är ett problem som företaget SITE vill eliminera med hjälp av ny teknik inom 3D-scanning.

21 februari 2020 06:27

– Med hjälp av 3D-scanning kan vi fånga upp all viktig information inom synligt räckhåll och kommunicera med högsta möjliga klarhet och precision tidigt i projektet och undvika kostsamma missförstånd, säger Fredrik Kroll, delägare på SITE.

SITE som lanserar tjänsten är ett konsultföretag  som arbetar med management och konstruktion i flera verksamhetsområden inom industrisektorn. Nu utökar företaget sina tjänster med 3D-scanning för att erbjuda kostnadseffektiva projekt till sina kunder i länet.

– Effektivitet är ett självklart ledord när man talar om fördelarna med tekniken, då vi samlar in stora mängder högkvalitativ data på en bråkdel av tiden det tar vid användning av konventionella mätmetoder. Vi använder 3D-scanning för projektering, vidareutveckling och konstruktion av alla typer av miljöer med tung industri och byggnader som de vanligaste applikationsområdena, säger Fredrik Kroll.

Med 3D-scanning återskapar man en miljö i ett digitalt format. Konsekvenser ska vara fördelar vad gäller kostnader och kommunikation, då tidsåtgången för projektering reduceras och kommunikationen i projektet underlätta, menar bolaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Olofsson