Norra Sveriges främsta entreprenörer prisades

Norra Sveriges främsta entreprenörer prisades under onsdagskvällen, vid regionfinalen av EY Entrepreneur of the year i Luleå.

28 november 2019 14:16

Anders Jonsson, grundare och vd för Rototilt Invest AB, tog emot utmärkelsen som norra Sveriges främsta entreprenör på regionfinalen i EYEntrepreneur of the year i Luleå under onsdagskvällen.

Rototilt har 205 anställda med huvudkontor i Vindeln och tillverkar tiltrotatorer, grävsystem och redskap till entreprenadbranschen. Under 2018 omsatte de 578 miljoner kronor.

Under galakvällen i Luleå delades även tre kategoripriser ut. ”Årets kvinnliga stjärnskott” blev Maud Spencer från Piteåföretaget Svalson AB, tillverkare av skjutluckor och vindskydd. ”Årets manliga stjärnskott” blev Niclas Lundell från Personalkollen Sverige AB, som utvecklat ett digitalt system som förenklar personaladministrationen. SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Harry van der Veen från Skellefteåbolaget NUITEQ.

Regionfinalen i Luleå var den sista av totalt sex finaler som genomförts i Sverige under november. Samtliga vinnare från region Norr kommer att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionfinalerna under den stora Sverigefinalen i Stockholms stadshus den 30 januari. Den nationella vinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monaco i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln världens främsta entreprenör.

Jurymotiveringar:

Huvudpriset EYEntrepreneur of the year – Anders Jonsson, Rototilt Invest AB

Med ett starkt engagemang i det lokala och förmåga att ta tillvara på det unika erövrar familjeföretaget Sverige, Europa och världen. Entreprenören uppskattar att se från ovan – det lutar lite hit, det lutar lite dit. Och varumärket har han lyckats utveckla till en standard och har dessutom blivit ett begrepp!

Årets kvinnliga stjärnskott – Maud Spencer, Svalson AB

Entreprenören såg till en början affärsmöjligheter i världens alla hörn och med tiden kunde entreprenörskapet även öppnas upp från insidan: import blev till export. Innovativa och drivna lösningar, som skyddar människan i kombination med expansion i en traditionell bransch fortsätter att öppna upp nya spelplaner i världen. Till och med de säkraste lösningar går att se igenom!

Årets manliga stjärnskott – Niclas Lundell, Personalkollen Sverige AB

Med mamma som förebild för det genuina, schyssta och det etiskt rätta dök affärsidén upp på krogen! Allt har inte gått på räls men utvecklingen går nu som tåget och entreprenören har till och med styrt akuten. Med stort fokus på visita finns nu möjligheter att lägga rabarber på nya branscher.

Bästa internationella tillväxt – Harry van der Veen, NUITEQ (Naturaluser interface technologies AB)

Entreprenören lämnade pick och pack för den innovation han trodde på! Med fingerfärdig teknik i framkant bidrar denna stolta ambassadör för norra Sverige till pedagogisk utveckling runt om i världen. Fruktat företag och militären har touchat tekniken som processats fram i inkluderande och givande miljö kryddat med online communities och TED talks.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg