Näringslivsprofil bland landets mäktigaste

Polarbrödsgruppens vd Karin Bodin har utsetts till en av Sveriges mäktigaste samhällsförändrare av Veckans Affärer.

8 mars 2019 14:43

Affärsmagasinet Veckans affärer har för 21 året i rad utsett Sveriges näringslivs 125 mäktigaste kvinnor. Dessa presenteras varje år i listor indelade i sju underkategorier. Utöver näringslivets mäktigaste kvinna utses mäktigaste styrelseproffsen, börs-vd:arna, entreprenörerna, direktörerna, investerarna, samhällsförändrarna och techprofilerna.

På listan fanns Karin Bodin, grundare och huvudägare av Polarbröd. Hon återfinns i kategorin "Samhällsförändrare" där hon landar på plats tolv med motiveringen:

”Hon driver inte bara det egna bolaget i den hållbara frontlinjen utan har också länge drivit opinion kring hållbart företagande. Under hennes ledning har familjeföretaget byggt en egen vindkraftpark och är i dag självförsörjande på energi. Alla transporter går via tåg”

Näringslivets mäktigaste kvinna 2019 blev Åsa Bergman som är koncernchef för Europas största teknikkonsultbolag Sweco. Hon blev utsedd med motivieringen: ”Hon styr över 15 000 medarbetare i 70 länder i Europas ledande företag i branschen. Med fokus på urbanisering, digitalisering, globalisering och ökad miljömedvetenhet är det hon som leder arbetet med att skapa framtidens samhälle.”

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg