Igår prisades Richard och Christoffer Bergfors stort när de fick ta emot Albert Bonniers pris till Årets företagare 2018. Priset beskrivs som det tyngsta priset inom svenskt näringsliv och Richard Bergfors var stolt över priset.

– Vi är omåttligt stolta och glada för det här priset. Vi delar det med hela familjen Bergfors och alla tidigare och nuvarande Maxare, säger Richard Bergfors, koncernchef och vd på MAX Burgers.

I motiveringen till priset lyfte juryn fram Maxs förmåga att skapa lönsamhet och tillväxt trots hård konkurrens och att de är i framkan när det gäller att behålla kärnvärdena hållbarhet och mångfald samt det branschledande arbetet med en grön meny. Tidigare har företagare som Pär Svärdson, Adlibris och Apotea, och Stefan Persson, Hennes & Mauritz, vunnit.

– Det är verkligen hedrande att vara med i skaran av tidigare pristagare och priset med motivering är ett starkt erkännande av vårt arbete. Det sporrar oss att fortsätta jobba hårt mot våra mål, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers.