Max klimatsatsning: I dag försvinner plastsugrören

I dag är en historisk dag. Nu försvinner nämligen de orangea plastsugrören från Max-restaurangerna i Luleå. Det innebär en årlig minskning med 1,2 ton fossil plast.

10 juni 2019 09:31

Nu tar Max nästa steg för att minska sina utsläpp och allt mer engångsmaterial av 100 procent förnybart och återvinningsbart material ersätter fossil plast. Redan under våren har restaurangerna fått nya läskbägare och nu är det dags för papperssugrör.

Utfasningen av dessa förpackningar kommer bara för MAX restauranger i Luleå att innebära en årlig minskning med 1,2 ton fossil plast.

– Med vårt hållbarhetsarbete har Max en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen. Sedan 2008 har vi klimatkompenserat till 100 procent för våra totala utsläpp, klimatmärkt vår meny och minskat våra utsläpp med en rad åtgärder, bland annat genom att minska mängden engångsmaterial samt andelen plast i förpackningar. I somras blev vi klimatpositiva och nu tar vi nästa steg och visar på framtidens alternativ för engångsmaterial, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max burgers.

– Som vi presenterade i nyheterna tidigare i vintras så vill vi minimera plastförbrukningen. Nu är vi som restaurangkedja snabba med att ta bort plastsugrör. Tillsammans med övriga åtgärder innebär det att vi ökar andelen växtbaserade förpackningar till 92 procent och det känns väldigt skönt, säger Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på Max.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Tervaniemi