Matföretaget gör succé på webben

Luleåföretaget Lyckas med mat växer på flera sätt. De har fördubblat besöksantalet, ökat omsättningen och anställt mer personal. Nu bygger de dessutom ut med 250 kvadratmeter.

21 november 2017 08:58

Lyckas med mat startades som en webbutik för elva år sedan och säljer tillbehör för bakning och matlagning. I dag har de en butik på Skutviken i Luleå, men det är främst tack vare att e-handeln växer som företaget ökat omsättningen och nu expanderar.

– Det är lätt att klicka hem varor på nätet, utbudet är överskådligt och leveranserna snabba. Man kan sitta hemma och shoppa en söndagkväll. Det är förklaringen, säger ägaren Peder Näslund.

För att rusta för den höga efterfrågan och årets högsäsong bygger de just nu ut sitt lager med 250 kvadratmeter. Det innebär en ökning från 5 700 till 7 000 lagerförda artiklar.

– Vi räknar med 300 000 besökare i vår webbshop i december, det är en fördubbling jämfört med samma period förra året, säger Peder Näslund.

Företaget har ökat omsättningen med 40 procent under innevarande räkenskapsår, jämfört med förra året. Peder Näslund räknar med en omsättning på cirka 15 miljoner kronor i år. Nyligen utökade de även sin personalstyrka och har nu fem anställda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg