Priserna på bostadsrätter i Luleå steg med 2,3 procent under årets första tre månader. Under de senaste tre månaderna har totalt 157 bostadsrätter sålts i Luleå kommun. När det kommer till villapriserna i Luleå så steg de med åtta procent mellan februari och mars. Fastighetsmäklaren Nina Kaewsit på Bjurfors i Luleå ser positivt på marknadens utveckling.

– När statistiken kom för februari så blev vi inte förvånade när priserna ökat och vi förutspådde också att det skulle se likadant ut i mars, säger hon och fortsätter:

– Vi har börjat få budgivningar igen och nu säljer vi allt för begärt pris eller mer. Samtidigt är det inte en lika radikal utveckling som det var 2016. Nu är det en sund och normal prisökning tycker vi.

Hur har det första kvartalet sett ut på bostadsmarknaden?

– Vi märker av att det är fler på visningarna. I höstas kunde vi stå själv på visningarna men nu är det fler på visningarna. Det är framförallt i centrum som vi märker störst intresse, och lite mindre ju längre ut man kommer men det är bra med folk, säger hon.

Enligt Nina Kaewsit på Bjurfors är bostadsmarknaden på väg in i en högsäsong som kommer att sätta igång ordentligt efter påsk.

– Det blir ett större utbud. Många äldre vill sälja på våren och har en ganska besämt uppfattning om att villan gör sig bäst när snön är borta. Sedan kanske man vill hinna byta bostad innan skolorna börjar igen ifall man har barn. Det blir ett naturligt förlopp som håller i sig till september.