Luleås bostadsmarknad i kräftgång

Maj månad brukar locka ut folk till mäklarnas bostadsvisningar. Men det var bistra miner sett till prisstatistiken i Luleå som backar något.

10 juni 2019 08:07

Det senaste året har trenden varit något positiv på Luleås bostadsmarknad. Sedan 12 månader tillbaka har priserna på bostadsrätter ökat med 10,2 procent. Medan priserna på villor i Luleå backat med minus 5,7 procent.

Nu kommer Svensk mäklarstatistik ut med maj månads siffror. Och de visar att priserna på bostadsrätter i Luleå backar med en procent i maj, jämfört med april månad.

– Nu väntar en lugn period när människors primära fokus tenderar att vara annat än bostadsköp. Ingen nedgång i sikte, men som vanligt minskade volymer som hämtar sig framåt hösten. Vi har en bostadsbrist, brist på alternativ och brist på en fungerande bostadsmarknad och det gör att vi fortfarande har en hög efterfrågan. Även om priserna inte ligger på en all time high är det ändå mycket pengar inblandade i bostadsaffären, säger Per-Arne Sandegren, analyschef för Svensk Mäklarstatistik, till TT.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Tervaniemi