Luleårestaurang har klappat igen – ny aktör väntas flytta in

Snabbmatsrestaurangen Sibylla har stängt sin restaurang på Storheden i Luleå.

Enligt fastighetsägaren kommer en ny restaurang förmodligen att flytta in i lokalen.

30 maj 2019 11:05

På dörren till Sibylla sitter en skylt som berättar att restaurangen är stängd och så har det varit de senaste veckorna. Norrbottens Media har nått franchisetagaren i Luleå som bekräftar att restaurangen är stängd men denne vill i övrigt inte kommentera saken.

Sibylla har ett bra läge på Storheden i hörnet av fastigheten där även Cervera, Rusta, Jysk och XXL finns. Flera stora dragplåster ligger i närheten, inte minst ICA Maxi som bara ligger tvärs över gatan.

Sibylla har flera restauranger i Norrbotten och kopplingen till länet stärktes ytterligare bara för några dagar sedan när det meddelades att de inlett ett samarbete med Luleåbaserade kommunikationsbyrån Vinter.

Vi har vid flertalet tillfällen försökt nå Sibyllas vd Joakim Karlsson samt snabbmatskedjans presskontakt för att höra bolagets planer för Luleå men ingen har svarat.

Enligt Michael Jörgensen, som företräder fastighetsägaren KS Luleå, har Sibylla ett avtal som sträcker sig över många år och vad som nu händer med lokalen råder Sibylla till stor del över men Michael Jörgensen har fått indikationer om att Sibylla nu vill lägga ner för gott efter några tuffa år på Storheden. Restaurangen har sedan öppningen haft fyra olika franchisetagare.

Men att det kommer fortsätta vara restaurang i lokalen är högst troligt.

– Ja, vi tycker det är ett bra ställe för en restaurang och jag har redan talat med flera potentiella hyresgäster. Men detta är inget som vi kan bestämma själv, Sibylla är en del i detta beslut, säger Michael Jörgensen som just nu för samtal med Sibylla.

Han ser gärna att det blir en restaurang som serverar mat som lockar barnfamiljer, gärna hälsosam mat.

– För mig är det också viktigt att vi får in en hyresgäst som tillför värde till våra andra hyresgäster, säger Michael Jörgensen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Appelgren