Luleåhotell värvar från Hemmagastronomi

Scandic Luleå blir större, i maj 2021 ska den nya hotelldelen stå klar med 112 nya rum. Nu växer även teamet med flera nyrekryteringar.

7 november 2019 11:02

Snart tas första spadtaget för nya Scandic Luleå. Under 18 månader ska hotellet byggas om och växa, bland annat byggs 112 nya rum i en separat byggnad på nio våningar.

I samband med bygget förstärker de bemanningen med flera nyrekryteringar.

Linda Lundholm, tidigare ansvarig för mötesverksamhet på Kulturens Hus i Luleå, förstärker försäljningsteamet.

– Jag har alltid gillat Scandics värderingar och det de står för, det är en fantastisk möjlighet att få vara med och fortsätta bygga och förstärka Scandic Luleås rykte. Att

dessutom vara med om en så stor expansion är verkligen inspirerande, säger Linda Lundholm.

John Ström blir ny kökschef, han kommer närmast från tjänsten som köksansvarig på Hemmagastronomi i Luleå.

– Jag har tidigare i min karriär jobbat för olika hotellkedjor och har stundom sneglat tillbaka på hotellvärlden och faktiskt längtat åter litegrann. När det dök upp en öppning på Scandic Luleå som dessutom hade en spännande expansion runt hörnet tvekade jag inte att anta utmaningen, säger han.

Mikael Olsson, som tidigare arbetat tillsammans med John Ström på Hemmagastronomi, är också ny i köksteamet.

– Jag har jobbat för Scandic i Stockholm tidigare och när John sökte ytterligare personal till Scandic Luleå kändes det som en naturlig sak för mig att söka jobbet, att jag lyckades knipa jobbet känns hur kul som helst, det är roligt att vara tillbaka i kedjan igen, säger han.

I maj 2021 beräknas hotellet stå klart, med totalt 270 rum samt nya konferenslokaler och en ny restaurang.

– Det är viktigt för oss att ytterligare förstärka och utöka organisationen inför vår stora utbyggnad. Eftersom vi känt till att utbyggnaden varit på gång så har vi sedan en tid fokuserat på att noggrant scanna av arbetsmarknaden för att hitta det vi söker. Med de här rekryteringarna känner vi oss väldigt trygga och rustade för att ta nästa steg med Scandic Luleå, säger Niclas Jonsson, hotelldirektör för Scandic Luleå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg