Luleåföretaget tar hem japansk mångmiljonaffär

Luleåbaserade företaget Netrounds har tagit hem en stor affär med det japanska företaget Rakuten. ”Detta är vår överlägset största affär och innebär att vi närapå dubblerar vår omsättning i år”, säger vd:n Mats Nordlund.

27 november 2019 14:50

Luleåbaserade Netrounds har vunnit en mångmiljonaffär med Rakuten, Japans motsvarighet till Amazon. Affären är en del i Rakutens satsning att bygga världens första mjukvarubaserade och helt automatiserade mobilnät anpassat för 5G.

– Detta är vår överlägset största affär och innebär att vi närapå dubblerar vår omsättning i år. Vi har kämpat enormt hårt för detta och det är en otroligt stor framgång för Netrounds att få säkerställa kvaliteten i ett av världens mest avancerade och moderna nätverk som förberetts för 5G, säger Mats Nordlund, vd för Netrounds.

– Att Rakuten Mobile valt Netrounds är ett bevis på att vår mjukvara är anpassad till de nya nätverk som nu byggs runt om i världen, fortsätter han.

Netrounds bildades 2007 och har i dag ett 50-tal medarbetare runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Luleå, med dotterbolag i både USA och Japan.

I och med den nya affären ökar även behovet av personal.

– Ambitionen är att anställa ytterligare ett tiotal personer under det kommande året. Vi letar fler duktiga medarbetare som vill arbeta med mjukvara i teknikens absoluta framkant, säger Mats Nordlund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg