Luleåbaserade Netrounds har vunnit en mångmiljonaffär med Rakuten, Japans motsvarighet till Amazon. Affären är en del i Rakutens satsning att bygga världens första mjukvarubaserade och helt automatiserade mobilnät anpassat för 5G.

– Detta är vår överlägset största affär och innebär att vi närapå dubblerar vår omsättning i år. Vi har kämpat enormt hårt för detta och det är en otroligt stor framgång för Netrounds att få säkerställa kvaliteten i ett av världens mest avancerade och moderna nätverk som förberetts för 5G, säger Mats Nordlund, vd för Netrounds.

– Att Rakuten Mobile valt Netrounds är ett bevis på att vår mjukvara är anpassad till de nya nätverk som nu byggs runt om i världen, fortsätter han.

Netrounds bildades 2007 och har i dag ett 50-tal medarbetare runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Luleå, med dotterbolag i både USA och Japan.

I och med den nya affären ökar även behovet av personal.

– Ambitionen är att anställa ytterligare ett tiotal personer under det kommande året. Vi letar fler duktiga medarbetare som vill arbeta med mjukvara i teknikens absoluta framkant, säger Mats Nordlund.