Luleåföretaget öppnar nytt kontor

Konsultföretaget Itid har i dag kontor i Luleå, Umeå och Sandviken. Nu expanderar de och satsar på Skellefteå.

21 februari 2018 16:00

Luleåföretaget Itid grundades 2004 och har i dag konsulter i Luleå, Umeå och Sandviken. Nu utökar de och öppnar ett nytt kontor i Skellefteå.

– Vi har många kunder i Skellefteå redan och har kört dit mycket från våra kontor i Luleå och Umeå. Så vi kände att det var dags att starta ett kontor nu, säger Fredrik Johansson, vd.

– I Skellefteå kommer vi att göra samma sak som vi gör på våra andra kontor, vi jobbar framför allt mot tillverkande industri. Vi jobbar med en del Skellefteåföretag redan, som Skellefteå Kraft och Boliden, säger han.

Den 1 april är startdatum för det nya kontoret, där Pernilla Lirell blir ny kontorsansvarig. Företaget har totalt 25 anställda i dag och fler kommer att anställas i och med nyöppningen.

– Vi vill vi ganska snabbt upp till fem personer, helst redan i år, säger Fredrik Johansson.

Kan det bli aktuellt med fler kontor framöver?

– Vi är ett företag som bestämt oss för att verka i Norrland. Mellan våra kontor i Sandviken och Umeå är det alldeles för långt, vi vill ha något där emellan. Då ligger Sundsvall närmast tillhands, det är något vi länge har haft i våra planer. Vi har som målsättning att det ska ske inom de närmsta åren. Får vi önska fritt har vi ha en anställd i Sundsvall redan nästa år, säger Fredrik Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg