Det är Ny Teknik och Affärsvärlden som för elfte året i rad har publicerat 33-listan över de främsta teknikbolagen i Sverige som har global potential. Ett av de 33 bolagen är Emaintenance365 från från Luleå som även fanns med under fjolåret.

– Det känns oerhört roligt och hedrande. Första året var anledningen till att vi var med på listan att vi hade tagit fram en så avancerad analystjänst. Att vi nu är med ytterligare ett år handlar om att vi haft så bra utveckling, säger vd:n Bengt Jonsson.

"Bolaget har skapat ett planeringsverktyg för järnvägsunderhåll. Längs med järnvägsspåren sitter sensorer som bland annat mäter spårkrafter och hjulgeometrier. Ombord på tågen finns andra sensorer, som bland annat mäter acceleration-er och vibrationer", står det om bolaget i ett

Artikelbild

| Bengt Jonsson på Emaintenance365.

pressmeddelande.

Emaintenance365 har utfört uppdrag åt bland annat LKAB, Norrtåg och Trafikverket. Under 2018 gjorde bolaget klart med ett avtal med VTG, Europas största ägare av tågvagnar.

– Efterfrågan på tjänsten är jättestor. Vi är inne i ett skede där vi behöver rekrytera med personal. Det är framför allt it-ingenjörer som vi söker, men även projektledare inom teknisk försäljning, säger Bengt Jonsson.

Hela listan finns att läsa hos Nyteknik.se.