Arkitektbyrån Nordmark & Nordmark har sedan tidigare ett kontor i Luleå. Nu har de etablerat sig i Skellefteå där en av byråns arkitekter, Moa Öst, kommer att ha kontor.

– Nordmark & Nordmark är ett arkitektkontor med många spännande och modiga idéer vilket kändes lockande för mig, till exempel att kontoret driver projekt i egen regi. Att Nordmark & Nordmarks högt ställda arkitektoniska ambitioner går hand i hand med hållbarhetsfrågor och miljö känns också helt rätt för mig, säger Moa.

Moa har tidigare varit inblandad i flera välkända byggnader i Skellefteå när hon arbetade på Tyréns och Consultec. Hon har bland annat arbetat med projekt som Brygg CC och Skellefteå Bryggeri.

- Det känns jätteroligt att ha Moa med i vårt team, hon är helt rätt rekrytering för oss, en erfaren och skicklig arkitekt med erfarenhet från många olika typer av projekt, säger Josefina Nordmark, vd på Nordmark & Nordmark.

Nordmark & Nordmark har sin bas i Luleå men arbetar med projekt från Umeå till Kiruna. Att expandera företaget till SKellefteå ser Josefina stora fördelar i.

- Skellefteå är en spännande plats att vara på. Det händer mycket här, till exempel det nya Kulturhuset, batterifabrikens etablering och alla nya bostäder som är på gång. Skellefteås tydliga fokus på träbyggande är också posiIvt, det finns höga ambiIoner och ett positivt och kreaIvt klimat, säger Josefina Nordmark.

Just nu arbetar Nordmark & Nordmark med kvarteret Figg i Skellefteå som ägs av Lindbäcks.