Luleåbolag säkrar guldkontrakt i Australien

Luleåbolaget Mobilaris har tecknat ett avtal med australienska gruvjätten Kirkland lake gold.

26 november 2019 13:20

Luleåbolaget Mobilaris mining & civil engineering kommer tillsammans med Epiroc att installera sina produkter i guldgruvan Fosterville, som ägs av det australienska gruvbolaget Kirkland lake gold.

– Vi är väldigt glada över att Fostervilles guldgruva kommer att samarbeta med oss när de ska ta verksamheten, och framförallt säkerheten, till nästa nivå. Våra digitala lösningar kommer öka både deras produktivitet och säkerhet, säger Mikael Nyström, vd på Mobilaris mining & civil engineering.

Guldgruvan i Fosterville ligger två mil från staden Bendigo i Victoria, Australien. Den kommer bli en av Mobilaris första kunder i världen som ges tillgång till den disruptiva produkten Mobilaris Onboard™ som låter förare navigera i gruvan likt en bil-GPS och undvika stopp i trafiken.

– Mobilaris Mining Intelligence och Mobilaris Onboard™ är två av de mest imponerande produkter jag har sett under mina 35 år inom gruvindustrin. Vi ser framemot att ha Mobilaris som partner och få deras teknik till Fosterville. Våra gruvarbetare kommer att kunna utföra sina jobb effektivare och med en större trygghet, säger Lance Faulkner, Gruvchef vid Fostervilles guldgruva.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Tervaniemi