Lokalt glasföretag fixade butikens skydd

På Ica-butiken har plexiglasskivor hängts upp mellan kunderna och kassapersonalen för att hindra smittspridning.

27 mars 2020 13:12

Handsprit, munskydd, handskar och armbågshälsningar. Överallt vidtas åtgärder för att undvika smittspridningen av coronaviruset. På Ica kvantum i Piteå har man hängt upp plexiglasskivor i kassorna för att hindra kunder från att smitta ner personalen och vice versa.

Idén kom i samband med en riskinformation och när man väl bestämt sig för att agera gick det snabbt.

– Vi kontaktade Karlsson glas som kom hit direkt och mätte och provade ut. En sån här gång är otroligt effektivt att anlita lokalt. Det har gått så snabbt och kvaliteten på skivorna är jättebra. Hade vi till exempel gjort en beställning för många butiker hade det tagit flera veckor att få grejerna på plats. Nu gick det på ett par dagar. Det är en av fördelarna med att ha en egen butik. Jag kan vara snabb när det behövs, säger Daniel Stenmark, ägare av Ica kvantum.

Han säger att både personal och kunder uppskattar skydden.

– Kunderna förstår så vi behöver inte argumentera, säger Daniel Stenmark, som berättar att skivorna kommer att hänga uppe så länge de behövs.

För att förhindra smittspridning har även visir beställts till den personal som vill ha.

– Vi behöver ta ett kollektivt ansvar för att minska riskerna. Det är fint att se att kunderna gör detsamma. Många har förändrat sitt handlande. Till exempel sprider kunderna ut sina inköp för att förhindra anhopningar. Många handlar lite mer men vid färre tillfällen, säger Daniel Stenmark.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ylva Forslund, Piteå-Tidningen