En grill, råvaror och en kall öl.

En skäggprydd Jonas Wennström, 38, började lägga upp egna videoklipp under #grillameddubbelv på Instagram.

Och har nu skapat sig ett namn inom grillkretsar.

Artikelbild
Var kommer grillintresset ifrån?

– Från pappa Ola. Vi har alltid grillat i stugan sommartid och vid utflykter i skogen. Farsan är sämst på att laga mat så länge det inte varit grillning. Mamma Karin är bäst på att laga mat.

Hur har grillintresset utvecklats?

– Det ska vara enkelt och gå ganska fort. Alla olika grillsorter har sin charm. En lägereld är ruggigt mysigt.

Var kommer #grillameddubbelv ifrån?

– En kul grej för att skoja till det med kompisarna. Man har annars ganska tråkigt vid grillen. W är mitt smeknamn eller öknamn.

Du blev bestulen på din grill 2017, vad hände?

– Vi vaknade hela familjen halv åtta på morgonen när min sambo Jenny skrek; ”grillen är borta”. Jag trodde inte att det var sant. Hade själv suttit uppe till 03 och sett serier. Någon gång däremellan har någon stulit den. Tjuvarna har klätt av regnöverdraget. Sedan var det en massa ölburkar i den.

– Jag vet inte varför de tog just min grill. Den hade åtta år på nacken och var inte attraktiv. Det går inte att vara utan grill så det var bara att köpa en ny.

Hur reagerade du?

– Jag var inte så förbannad, men besviken och att någon eller några varit in på vår tomt så nära när vi låg och sov. Tyvärr har det skadat området mer än mig personligen.

Vad är passionen med att grilla?

– Att få vara själv, bestämma maten, kocka och ta en kall öl till. Det är en stund att njuta på dagen.

Den ständiga debatten: gasol- eller kolgrill?

– Jag föredrar gasol för att det är smidigt och går fort. Du kan grilla perfekt utan att rackla med galler och röklådan ger extra piffet. Med gasolen tappar du lite av grillsmaken, men röklådan bidrar till olika smaknyanser.