Lokal uppmaning gav försäljningsrekord

Lisa Hellmers Local hero-uppmaning gav omedelbar effekt. Under helgen slog Bastard burgers rekord i försäljning och vid Pensionatet tog pizzadegen slut.

23 mars 2020 08:24

I Piteå ställde folk mangrant upp med att framföralllt köpa hämtmat. Samtidigt sprids uppmaningen över Sverige.

– Det har startats ett 20-tal Local Hero-konton på instagram. Från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, säger Lisa Hellmer.

Själv upplevde hon och delägaren My Bergström ett våldsamt tryck på hämtpizza under helgen.

– Vi bakade 200 pizzor på fredagen och 250 på lördagen. Men vi var tvungna att stänga tidigare båda kvällarna eftersom degen tog slut, säger Lisa Hellmer.

Mehmed Oktay är restaurangchef vid Nodo cut and slice på Rådhustorget. Personalen fick också uppleva högt tryck på hämtmat.

– Förra helgen var det rätt lugnt och i måndags var det helt dött. Men nu i helgen har det varit mycket. Inte så många har ätit på plats, kanske fyra-fem gäster varje kväll, men hämtmaten har ökat kraftigt. Under fredag och lördag bakade vi 200 pizzor varje kväll, säger Oktay.

Han ser bekymrad ut vad coronasmittan kan ställa till det ekonomiskt.

– Fortsätter detta blir det problem.

Mikael Gustavsson och Krille Berggren är kockar vid Bastard burgers på Uddmansgatan. De säger att hos dem har försäljningen av hämtmat ökat kraftigt.

– Försäljningsmässigt var fredag den bästa kväll vi haft under de fyra senaste månaderna, säger Mikael Gustavsson.

Kim Markström, marknadschef för Bastard burgers 32 restauranger i Sverige, säger att företaget var tidigt ute med att fokusera på mer take away verksamhet.

– Och vi bedömer att jämfört med andra i branschen så har vi tappat färre antal gäster, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Norin, Piteå-Tidningen