Förutom att sitta på första parkett när entreprenörerna hyllas kommer gästerna få både inspiration och kunskap i hur de Globala målen kan bidra till att stärka varumärket.

Juryn har gjort ett grundligt arbete med att utse finalisterna från både kuststäderna och inlandet som nu tävlar om att vinna i de olika priskategorierna: Best Traction, Game Changer, Impact Maker och Student Superstart.

– Det har varit en otroligt spännande tävling och kulmen når vi under Regionfinalen när de bästa bidragen hyllas. Vårt tema för kvällen är “Framtidens företagande” och våra finalister har definitivt anammat detta i och med sina kreativa lösningar, säger Cathrin Sandström, Regionansvarig Venture Cup Nord.

På Regionfinalen avslöjas, hyllas och offentliggörs vilka av finalisterna som kammar hem vinsterna och därmed även direktkvalificerar sig till Sverigefinalen den 24 september i Göteborg.

De två nominerade företagen från länet är:

Startup: Arctic SpaceTeam: Sandra Nilsson, Benjamin Fischer, Jan-Peter CeglarekBoendeort: PiteåLärosäte: Luleå Tekniska Universitet

Arctic Space erbjuder toppmoderna molntjänster som service för markstation- och satellitoperatörer. Fullt konfigurerbara och kraftigare system uppnås genom att implementera avancerad teknologi såsom Amazon Web Services och Software Defined Radios.

Startup: Team PayTeam: Patricia Karlsson, Michael Hansson, Fredrik Gustavsson, Liselotte BruseBoendeort: Boden

Team Tools hjälper föreningar att öka inkomster genom att digitalisera affärsprocesserna för tryggare och enklare betalningar, minskat svinn och ökad försäljning.