I år landade antalet superföretag på 717, vilket motsvarar runt en promille av Sveriges alla företag. Årets antal är något färre än förra årets siffra som landade på 728 superföretag.

– Under åren 2013 till och med 2018 ökade antalet Superföretag konstant, så att antalet mer än fördubblades. Men i år har ökningen alltså stannat av och faktiskt vänt till en svag nedgång, konstaterar Per Weidenman, senioranalytiker på Bisnode som tillsammans med Veckans Affärer tar fram listan över superföretag.

På listan finns tio företag från Norrbotten, däribland Lundqvist trävaru AB från Öjebyn.

– Detta är riktigt kul! Vi gör det för femte året i rad och det är en stolthet och bekräftelse över att vi gör fler rätt än fel. Vi klappar oss på axeln över det som är gjort och fortsätter vara ödmjuka inför framtiden, säger vice vd Jens Lundqvist.

För att hamna på listan över superföretag ska bolagen under fyra år i rad klara högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

– Att presentera Superföretagen är en högtidsstund för Veckans affärer varje år. Vi lyfter tillsammans med Bisnode de företag som presterat absolut bäst, inte bara det senaste året utan fyra år i rad. Jag är personligen mycket glad över att på detta sätt kunna?lyfta?dessa företag och de personer som arbetar där varje dag, säger Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans affärer.

Årets lista är den 15 i ordningen.