Det bästa med jobbet tycker hon är friheten och livsstilen. För visst lever Lisa Andersson ett riktigt drömliv; hon bor i en villa på en strand med utsikt över klart turkost vatten och vit sand omringad av palmer. På dagarna håller hon yogaklasser för Surfakademin, ett reseföretag som håller surfcamps runt om i världen. I år införde företaget för första gången ”Soul and Surf”, ett surf och yogacamp.

– Jag älskar att få bevittna hur mycket yoga gör med människor. Och att få uppleva geniuna möten utan alla masker och lager. Yoga är så mycket mer än de fysiska positionerna. För mig är det ett ärlig möte med sig själv, att lära sig att lyssna inåt och på kroppen, säger Lisa Andersson.

Det var nyfikenheten och resesuget som fick henne att ta steget och lämna Luleå för att åka ut i världen. Direkt efter gymnasiet var det dags.

Artikelbild

Yogaguru. "För mig är yoga ett ärligt möte med mig själv", säger Lisa Andersson.

– Då var det många som sa att det där kommer att lugna ned sig, att det är så när man är ung. Men jag måste säga att min hunger för att resa bara har blivit starkare och starkare. Det finns så mycket att upptäcka och uppleva, både ute i världen och inom oss själva, säger Lisa.

Mellan resorna har hon arbetat med lite av varje. Men för tre år sedan sa hon upp sig från sin tjänst i Luleå och flyttade till Indien för att jobba med Ayurveda.

– Jag har inga svar på frågor som ”var ser du dig själv om fem år”, jag har lovat mig själv att följa mitt hjärta och göra det som känns kul, så länge som det är möjligt.

Hur ofta åker du till Luleå?
Artikelbild

En upplevelse. Så här kan en yogaklass se ut på Sri Lanka. "Det är fantastiskt att få dela yoga med andra. Det handlar om att stanna upp och landa", säger Lisa Andersson.

– Jag åker oftast hem mellan resorna för att träffa nära och kära. Ofta också för att jag sällan vet vad som väntar. Jag är inget fan av att planera så det är ofta jag mellanlandar hemma tills jag vet vad nästa äventyr blir.

Saknar du något med Norrbotten?

– Green Corner på Coop, haha. Ibland känner jag längtan hem till familjen också men det är bara ett Skype-samtal bort. Det jag kan sakna på riktigt är friska luften, att kunna gå ut och känna ren sval frisk luft.

Vilka är dina bästa tips till andra som vill åka ut och resa?

– Just do it! Nämen på riktigt, det är så lätt att bli för bekväm och rädd för förändringar. Lita på magkänslan och veta att det löser sig så länge man följer sin intuition. Jag tror att det är viktigt att hitta sin grej, sedan faller allt annat på plats.