Läraren prisas för sitt engagemang

Årets stora UF-mässa är igång och priserna har börjat regna över årets mässdeltagare. Först att prisas var UF-läraren Eva Öhlund, från Lapplands gymnasium i Jokkmokk. Och hon var märkbart tagen efter vinsten.

26 mars 2019 14:08

– Det här är helt sjukt. Jag hade aldrig kunnat tro det, säger Eva Öhlund efter att hon fått motta priset som Årets UF-lärare i Luleå Energi Arena.

Varför tror du att du vinner detta pris?

– Det är nog mycket för att jag är positiv. Jag brukar säga att det inte finns några motgångar utan att vi lär oss något från det och löser problemet.

Eva Öhlund har varit UF-lärare i cirka sju år och är förutom det lärare i språk.

– Det roliga med att vara UF-lärare är att jag aldrig vet hur en lektion ska vara. Varje lektion skiljer sig och det gäller hela tiden att pusha dem till att göra saker som de inte har vågat göra tidigare, säger hon.

I motiveringen till priset står det att Eva Öhlund är en engagerad lärare som driver sin elever till att göra det lilla extra.

– Jag tycker kanske inte att jag har gjort något speciellt förutom att vara där för mina elever och sötta dem. Men de är så himla duktiga och det är väldigt roligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg