Kunglig glans i Vetenskapens hus

På fredagen besökte H.M.K Carl XVI Gustaf Luleå och Vetenskapens hus där Konungens stiftelse ungt ledarskap tillsammans med scouterna hade seminarium.

12 maj 2017 18:15

Stiftelsen har tillsammans med scouterna i över tio års tid arrangerat seminariet Ungt ledarskap. Tidigare år har seminariet hållits på kungliga slottet i Stockholm. Temat på årets seminarium var FN:s hållbarhetsmål. Ledarrepresentanter från näringsliv, offentlig sektor och ideell sektor från hela Sverige var inbjudna för att delta i seminariet.

Hur tycker kungen att seminariet har varit?

– Jag tycker det var trevligt. Vi har haft motsvarande typ seminarium på slottet i Stockholm i som jag nämnde en tioårsperiod så jag tyckte det vore nyttigt att komma ut lite grann i det norra delarna av Sverige. Det här är första gången det är i Luleå, nästa gång vet vi inte var vi ska vara ännu, kanske i södra delen av Sverige. Tanken är att vi ska sprida det här så att man når nya grupperingar, helt enkelt, säger kungen.

Varför blev det Luleå?

– Det vara bara ett intressant lärosäte som sådant, säger kungen.

Vad är syftet med stiftelsen ungt ledarskap?

– Det är att försöka lyfta fram det goda exempel, de goda krafter som finns bland ungdomen idag.

Samtliga av årets kompassrosstipendiater deltog på fredagens seminarium. Afnan Khabiri, tränare i Jokkmokk SK var en av de som i slutet av april fick ta emot stipendiet på 50 000 kronor.

– Det var jätteroligt och det var häftigt att vara på slottet med alla andra ledare som fick diplom och vi som fick stipendiet. Det var häftigt, säger Khabiri.

Hur har dagen varit?

– Det har varit lärorikt. Det är alltid roligt att höra talare och träffa kungen. Det har varit lärorikt och man får träffa så mycket intressanta människor här inne, säger Khabiri.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Norlin