Köper luncher för att stötta andra företag

Hellströms och Storfors plåt har ställt in sina kundluncher på grund av coronaviruset. För att det inte ska drabba lokala restaurangerna har företagen köpt lunchkuponger som de ger till kunder och anställda.

20 mars 2020 09:36

Local hero Piteå är ett initiativ av bland andra Lisa Hellmér och My Bergström som driver företaget Pensionatet. Det går ut på att stötta lokala företagare som har det tufft i coronavirusets kölvatten.

Initiativet har fått rejäl spridning och återfinns nu från Göteborg i söder till Kiruna i norr.

Ett företag som är med och stöttar idén är Hellströms.

– Vi står i ett ovanligt läge, både i världen och lokalt. Därför har vi valt att ställa in våra kundluncher, men för att det inte ska drabba lokala restauranger har vi köpt 300 matkuponger, säger företagets vd Samuel Hellström.

Kupongerna ska delas ut till kunder och anställda.

– Vanligtvis köper vi inte så många luncher, men det känns helrätt att bidra till att lokala företag finns kvar. Jag pratade med Lisa Hellmér och är imponerad av hennes engagemang i frågan. Den positiva andan stämmer bra överens med Hellströms vision om att sätta hemmaregionens utveckling i fokus, säger Samuel Hellström.

Även Storfors plåt har valt att ställa in sina kundluncher och stöttar lokala restauranger genom att köpa 150 lunchkuponger.

– Efter ett möte tidigare i veckan skulle vi äta lunch och det var nästan tomt i restaurangen. Om vi inte vill bo i en spökstad måste vi göra något. Det här berör oss alla, säger Magnus Eriksson, vd på Storfors plåt.

Samuel Hellström och Magnus Eriksson hoppas kunna inspirera fler företag att ta egna initiativ.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mari Gustafsson, Piteå-Tidningen