Konsten att säga hejdå

I veckans krönika skriver Emma Laiti om att hon tycker att det är jobbigt med förändring. "Det kan vara allt från att möblera om till att börja använda de nyinköpta skorna istället för de nötta trygga gamla vanliga som står där troget och väntar i hallen".

31 maj 2019 11:00

Jag skulle nog vilja påstå att jag är en riktig ”trygghets-junkie” och jag gissar att det baserar sig mycket på mitt kontrollbehov. Vissa saker går att kontrollera så som vart möbler ska stå och vilka kläder jag ska ha på mig. Jag behöver tid på mig att processa förändringar i huvudet innan jag väl kommer till skott.

Just nu står jag nog vid mitt livs största förändring – att byta jobb! Det är med blandade känslor jag tar det steget, med både glädje och sorg. Det är något jag funderat på länge och nu är tiden inne.

Det är inte bara ett jobb för mig, där finns många långa relationer med fantastiska kollegor, stamkunder och leverantörer.

Det är en plats som jag fått vara med att skapa och bygga upp från grunden, där jag spenderat mestadels av min vakna tid och där delar av mig på riktigt sitter fast i väggarna. En plats fylld med trygghet där jag kan vartenda skrymsle och vrå. En plats fylld med många minnen, tårar, skratt, stolthet, framgång och lycka.

Jag hoppas att min nya arbetsplats har en, vi kan kalla honom Anton som bestämmer sig för att prata danska en hel vecka bara för att göra livet kul eller en Tessan som är mer trofast än en gammal hund eller varför inte en Hampus som även skulle kunna gå under smeknamnet Macgyver. Vi har flamsat och tramsat och det har många gånger spårat men när det spårat som mest har det nästan alltid växt fram en ny kreativ idé eller lösning på ett problem.

Exempelvis när jag bestämde mig för att bygga en hänggunga på uteserveringen och behövde hitta en ritning på en sådan på nätet. Googlar man ”gunga hänga från taket” så är det inte bara romantiska American porch-liknande gungor som dyker upp i bildregistret vill jag lova.

Jag har älskat att arbeta som ledare på den här arbetsplatsen, det är så många underbara personer som valt att öppna sig för mig och jag har fått möjligheten att guida och vägleda till min bästa förmåga både på arbetsplatsen och privat. Rent ut sagt en ära.

Vid tillfälle har Hampus/Macgyver tyckt att vi borde sätta ut ytterligare en gatupratare bredvid dagens lunchskylt att vi även erbjuder life coach samt andlig ledare i samma byggnad.

Jag har det jobbigt med avslut, farväl och hej då! Jag har ofta undvikit och flytt fältet i stället.

Min terapeut säger att det är viktigt att jag gör det här avslutet bra för att jag på bästa sätt ska kunna gå vidare. Jag är tacksam för att jag får använda den här krönikan till hjälp för att avsluta min tid på min nuvarande arbetsplats och ta med mig ny stark energi till min nya arbetsplats med nya människor och nya utmaningar.

Det med tårar på kinderna jag säger hej då!

Veckans

Plus: Nytt jobb

Minus: Att behöva säga hej då!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Laiti