Komiker leder årets gala

Han är utbildad jurist och reservofficer men mer känd som komiker och skådespelare. Årets konferencier på Gala night i Luleå den 18 oktober är Henrik Hjelt.

3 september 2019 15:04

Henrik Hjelt är en meriterad, erfaren och uppskattad konferencier som i höst har tagit sig an uppdraget att leda galan i Luleå energi arena.

– Det känns superkul att återvända till Luleå och Norrbotten. Jag har varit uppe en rad gånger och haft lika kul varje gång.

Vad tänker du när du tänker på Luleå?

– Ja vi nollåttor brukar ju tycka att allt där uppe ligger så långt bort, men det är ju inte alls långt när man tänker efter. Närmare än man tror. Sen är det enklare och skönare att ha med luleåbor och norrbottningar att göra än med andra.

Hur menar du då?

– Ja men vissa städer är det så känsligt att säga vad man tycker, men den uppfattningen har jag inte fått när jag varit uppe tidigare. Lite mer raka rör, man får tycka och tänka som man vill. Det gillar jag, säger Henrik Hjelt.

De flesta känner igen Henrik Hjelt från humorprogrammet Parlamentet eller tv-serien Playa del Sol. Men förutom skådespelare i humorprogram är Hjelt även manusförfattare, regissör, moderator och konferencier.

– Jag har fått uppfattningen att det händer mycket i Luleå, mycket nya etableringar och starkt näringsliv. Det ska bli kul att leda årets gala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Sofie Lund