Knivstalägenheter produceras i Piteå

Familjeföretaget Lindbäcks ska bygga 35 hyresrätter till Knivsta utanför Uppsala. Det är starten på vad de hoppas är ett långvarigt samarbete med Genova Bostad.

5 juli 2019 12:00

Det är Genova Bostad som gett uppdraget till byggbolaget Lindbäcks i Piteå att bygga 35 lägenheter till ett fyravåningshus i Alsikte, Knivsta i Uppsala län.

– Vi kom in i ett tidigt skede och har haft ett nära samarbete med Genova och arkitekten på Ettelva. Projektet genomförs med höga miljömässiga ambitioner och kommer att Svanenmärkas. Nu ser vi fram emot att börja producera dem i vår fabrik i Piteå, säger Fredrik Egger, projektutvecklare på Lindbäcks i ett pressmeddelande.

Tanken är att Svanen-märka fastigheten som byggs med trästomme och tegelfasad. Alsike-projektet är Lindbäcks första samarbete med Genova, företagets förhoppning är att det kan generera i ett fortsatt samarbete.

– Redan nu har vi inlett en dialog för samarbete av ett annat projekt som omfattar ytterligare 250 lägenheter, säger Fredrik Egger.

– Projektet i Knivsta är ett mycket intressant projekt och följer vår strategi att börja bygga kvalitativa Svanen-märkta hyresrätter för egen förvaltning. Med vår stora projektvolym ser vi fördelar med ett effektivt och hållbart byggande i trä som kan anpassas i varje enskilt projekt. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Lindbäcks, säger Michael Moschewitz, VD för Genova

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Stjernström