Mäklartrion, som jobbat för Husmanhagberg i Luleå fram till månadsskiftet, har tillsammans 20 års erfarenhet i mäklarbranschen. Nu storsatsar de och startar en ny mäklarbyrå i stan.

– Vi har känt att det här är ett naturligt steg i våra karriärer, just eftersom att vi tänker så lika och jobbar bra ihop så ska det bli kul att satsa på det här tillsammans, säger Marie Östling.

Vad kommer ni att bidra med till Luleås bostadsmarknad?

– Kvalitet i alla led. Vi känner att vi har vår egen kundstock och goda rykten som vi byggt upp under alla år vi jobbat som mäklare, säger Marie Östling.

– Sedan är det brist på kvinnliga franchisetagare i stan. I Luleå är det rätt så mansdominerat just på franchisesidan, säger Nina Kaewsit.

I helgen börjar arbetet med flytta in i Folksamhuset och de nya lokalerna. Och redan nästa vecka är Bjurfors startklara för att göra nya bostadsaffärer.

– Vi är jättenöjda med läget. Det är ett jättebra skyltläge med många som passerar här, säger Therese Backman.

Trion har toppat listorna över de mest rekommenderade mäklarna i Luleå de senaste åren. Något som inte gått mäklarkedjan Bjurfors förbi.

– Vi har länge ansett att marknaden i Luleå är intressant, men vi har varit måna om att kunna rekrytera de absolut bästa mäklarna i området. Därför är vi extra glada över att Marie, Nina och Therese har valt att börja jobba tillsammans med oss, säger Fredrik Kullman, vd för Bjurfors.

Franchisekedjan Bjurfors är ett av Sveriges största och äldsta privatägda mäklarföretag och har sedan tidigare kontor från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Nu blir Luleå Bjurfors nordligaste mäklarbyrå. Totalt jobbar cirka 470 medarbetare inom kedjan.

Det har skakat rejält på bostadsmarknaden under det senaste året. Tuffare amorteringskrav, ökat antal nyproduktioner och ett stort utbud är några anledningar till den trögare marknaden.

– Bostadsmarknaden är inne i en tuff fas just nu, men vi har alla samma inställning att vi alltid är proaktiva och ger det lilla extra så att alla kunder får den service de förtjänar. Den inställningen kan göra hela skillnaden i en affär oavsett om man är köpare, säljare eller spekulant, säger Nina Kaewsit.