Fabrikens gamla lokal på Storgatan 28 i Luleå har sedan konkursen i somras stått tom. Många har undrat vad som händer med lokalen och enligt Lulebo har det varit flera intressenter med i bilden.

Men nu är det äntligen klart, det blir en cafékedja som öppnar i Luleå centrum.

– Le Croissant är ett franskt café som bjuder på presskaffe, stort utbud av espresso, god mat och romantik. Miljön är avslappnad fransk och vi erbjuder gästen att både uppleva och smaka på Frankrike, berättar David Mirzajani, vd hos Le Croissant.

Artikelbild

Le Croissant är en franskinspirerad kedja som även finns i Boden.

I början av februari startar Le Croissant bygget i lokalen på Storgatan 28. Planen är sedan att slå upp portarna i april.

– Vi finns sedan ett antal år i Boden och är väldigt glada över vår etablering i Luleå. Senare i vår kommer vi även öppna upp i Umeå, säger David Mirzajani, som tidigare legat bakom Mat & Prat i Shopping i Luleå.

Le Croissant grundades 1984 och finns sedan tidigare på 15 platser i Sverige, från Boden till Malmö. 2018 utökar de genom att öppna i Luleå, Umeå och Kristianstad.

– Från Lulebos sida är vi mycket nöjda med etableringen som tillsammans med närliggande, befintliga och kommande, etableringar bildar ett mycket attraktivt kvarter, säger Mathias Uvemo, strateg hos Lulebo.