Klart: Ännu ett flygbolag läggs ner

Flygbolaget Arctic Airlink dras med i Nextjets konkurs och läggs ner. Bolaget ägs delvis av Region Norrbotten och har finansierats av skattepengar från Norrbotten.

30 maj 2018 11:25

Nextjets konkurs gör att även flygbolaget Arctic Airlink lägger ner, det rapporterar SVT Norrbotten. Sedan 2015 har Nextjet varit flygoperatör åt Arctic Airlink, som bland annat har trafikerat sträckan mellan Uleåborg, Tromsö och Luleå.

Senast 2014 investerade Region Norrbotten 25 miljoner kronor av norrbottningarnas skattepengar i flygbolaget Arctic Airlink. Detta för att bygga upp en flyglinje som skulle gynna besöksnäringen i Norrbotten.

– Det här är jättesynd, vi har ju under flera års tid försökt bygga upp en stabil flyglinje i den öst-västliga riktningen för bland annat besöksnäringen och nu står vi utan operatör, säger Maria Stenberg, regionstyrelsens ordförande, till SVT Norrbotten.

– Nu är det inte bara vår linje utan även till exempel Arvidsjaur och Gällivare så det är klart att det är allvarligt när en flygoperatör går i konkurs och lämnar norra Sverige utan flygmöjligheter, fortsätter hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg