Karin Bodin på Polarbröd får pris

Polarbrödsgruppens vd och ägare Karin Bodin får Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv.

3 oktober 2017 10:46

Pontus Schultz pris går till företagare och entreprenörer som drivit sina bolag så att de bidrar till ett mänskligare arbetsliv.

Karin Bodin, vd och ägare på familjeföretaget Polarbröd, är en av tre pristagare.

– Det känns oerhört hedrande! Fantastiskt att vi får tillhöra en så prominent skara vinnare. Jag tar emot detta för hela Polarbrödsgruppen, alla duktiga och kloka medarbetare som bidragit, säger Karin Bodin.

Varför tror du att just du tilldelats priset?

– För att vi har jobbat systematiskt med vårt hållbarhetsarbete såväl inom medarbetarskap som jämställdhet och för vår ekologisk belastning.

På vilket sätt har Polarbröd jobbat för ett mänskligare näringsliv?

– Jämställdhet och mångfald är viktiga frågor för oss, och förstås ekologisk balans.

Hur ser ert hållbarhetsarbete ut?

– Vi satte upp mål för ekologisk hållbarhet 2012 att nå full hållbarhet i våra processer 2022 – fossilfria transporter, hållbara råvaror, hållbara förpackningar och att vara självförsörjande på förnybar energi. Vi jobbar med detta och hittar goda samarbeten med kunder, leverantörer och samhället runt omkring oss.

Vad händer här framöver för Polarbröd?

– Vi jobbar mycket med odling och att få fram ingredienser som är goda, näringsrika, giftfria och där jordarna blir rikare, inte fattigare i processen.

Hur ska du fira priset?

– Vi ska äta bullar på kanelbullens dag på kontoret. Känns som en bra början, säger Karin Bodin.

Priset har delats ut sedan 2013 till minne av journalisten och inspiratören Pontus Schultz.

– I en mycket omfattade process där vi tittat på en mängd olika goda exempel på företag som verkar för ett mänskligare näringsliv stod Karin Bodin ut. Vi imponeras särskilt av Polarbröds tuffa mål för hållbarhet och deras långsiktiga ambitioner att verka för en cirkulär affär, säger Sara Öhrvall, juryns ordförande och ordförande för Pontus Schultz stiftelse.

De andra två pristagarna är Stefan Krook, grundare av stiftelsen GoodCause och serieentreprenör, samt Eva Karlsson, vd för Houdini.

Pontus Schultz pris går till entreprenörer och företagare som envetet, konsekvent och framgångsrikt drivit sina bolag så att de bidrar till ett mänskligare näringsliv.

Tidigare mottagare är Antonia Ax:son Johnson, ägare tidigare ordförande för Axel Johnson AB (2013), Karl Johan Persson, VD för H&M (2014, Martin Lundstedt, VD AB Volvo (2015) och Cilla Benkö, VD Sveriges Radio (2016).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg

Ämnen du kan följa