The Fit är en digital kroppsskanner som ska underlätta nätshoppingen och ge användaren en bra online-upplevelse där det digitala kroppspasset skapar en 3D-avatar av användarens kroppsmått. Under det senaste året har företaget tagit hem en rad priser och under torsdagen kunde ett nytt pris sättas på prishyllan. Under Arctic Business Incubators Demo Day i Luleå vann The Fit pris för "bästa pitch" och en vinstsumma på 15 000 kronor.

– Det var jätteroligt att vinna. Det var någon som precis innan sa "ja, men det här är väl du van vid. Det är din grej". Det är fint om det framstår så men faktum är väl egentligen att jag tror mycket på 80/20 regeln. 20 procent är talang och 80 procent är hårt arbete och träning, säger Lisa Lindvall.

Hon berättar att hon inte har pitchat så många gånger innan och att det är en nervös upplevelse.

– Första gången på scen med en mick var för drygt tre månader sedan inför 500 personer. Vi har jobbat så överlag här på bolaget att vi har tacklat de svåra utmaningarna först, man mjukstartar inte. Vi började med den svåraste teknikutvecklingen, de största kunderna och de största scenerna. Då blir man inkastad och får lära sig.

Varför tror du att ni vann?

– Jag tror att det handlar om att ha en tydlighet. Att faktiskt editera sig själv är något som jag har lärt mig. Att försöka hålla det så kort som det bara går. Då blir det tydligt och lätt att förstå för de som lyssnar.

Juryn bestod av hela publiken, vilket var allt från personer som var intresserade av att jobba i en startup till andra bolag från tidigare incubator. I år har The Fit bland annat vunnit priser i "Top tech"-kategorin på venture cup startup och ett innovationspris hos stiftelsen "skapa".

Det har gått bra för er i år!

– Ja, verkligen! Vår största utmaning har och är att smida medan järnet är varmt. Just nu är vi ute efter att anställa två stycken duktiga tekniker som förhoppningsvis ser oss ju mer vi är ute och visar upp oss.

Hur går ni vidare efter ett sådant bra år?

– Vi känner nog inte att vi är klara med året än. Innan årsskiftet så vill vi ha anställt två personer och ha stängt vår första investering. Vi har några intensiva veckor kvar innan vi tar julledigt.