Arbetssökande har chansen att hitta sitt drömjobb och arbetsgivarna rätt kompetens på den stora rekryteringsmässan i Kalix den 15 februari. I år samarbetar man också med Bothnian Arc, som fokuserar på att hitta jobb till välutbildad finsk arbetskraft.

Mässan arrangeras av Arbetsförmedlingen tillsammans med KalixFöretagarna. Årets mässa lockar cirka 45 företag och utbildningsanordnare finns på plats.

– Eftersom behovet av kompetens är så stort så är det viktigt att företagen ges möjlighet att visa upp sig och sina erbjudanden, både sommarjobb, säsongsanställningar och mer varaktiga anställningar, säger Arne Björkman, sektionschef vid Arbetsförmedlingen i Kalix, i ett pressmeddelande.

Nytt för i år är att Kalix fått en unik möjlighet till samarbete med Bothnian Arc i Finland, som fokuserar på att hitta nya jobb till välutbildad finsk arbetskraft. Arbetslösheten i Kalix är historiskt låg medan den på finska sidan är hög och även välutbildad arbetskraft har svårt att hitta arbete.

– Vi har träffat Bothnian Arcs projektledare Heikki Aalto för att öppna upp kontakter mellan företag i Kalix och arbetssökande i Finland, säger Arne Björkman. Heikki Aalto kommer att delta vid mässan för att på plats se vilka kompetenser man behöver rekrytera. Eftersom man bedömer att Kalix ligger inom pendlingsavstånd så är det här jättebra