Innovationen - en riktig klimathjälte

Företaget Climeon, med luleåentreprenören Thomas Öström i spetsen, har utsetts till en av världens bästa innovationer när det kommer till att minska koldioxidutsläpp.

11 juli 2019 11:45

– Vi är stolta över att ha blivit utvalda som en del i 1.5°C Compatible Solutions Framework och att potentialen för vår teknik bekräftas av Mission Innovation. Det visar att även internationella policymakare tror att Climeon har potential att väsentligt bidra till att minska koldioxidutsläppen och motverka klimatförändringarna, säger Thomas Öström, VD för Climeon, i ett pressmeddelande.

Det Climeon jobbar med är att ta vara på spillvärme och geotermisk värme för att skapa hållbar och förnybar el.

– Climeon startades ur en drivkraft att motverka klimatförändringarna så att väljas ut som en av lösningarna som kan hjälpa världen att klara det avgörande 1,5°-målet känns fantastiskt, säger Thomas Öström, som kommer från Luleå.

De som valt ut Climeon som ett av de 100 företag som har störst potential att minska koldioxidutsläppen är Mission Innovation. Det är ett projekt som består av 24 länder, samt EU-kommisionen. De menar att alla dessa 100 innovationer tillsammans kan minska koldioxidutsläppen med 10 000 koldioxidekvivalenter till år 2030.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotten Vallgårda