Inför mässan: "Stor betydelse som mötesplats"

Imorgon är det dags för Bodens stora rekryteringsmässa. "En rekryteringsträff har stor betydelse som mötesplats", säger Daniel Nilsson, arbetsförmedlingschef i Luleå och Boden.

13 mars 2019 08:28

På Arbetsförmedlingens rekryteringsmässa i Enter galleria i Boden kommer ett 40-tal arbetsgivare från olika branscher att delta, alla med ett behov av att anställa. Bland deltagande arbetsgivare finns Försvarsmakten, Boden kommun, Region Norrbotten och Boden camping & bad.

– Behovet av kompetens är så stort så det är viktigt att arbetsgivarna ges möjlighet att visa upp sig och sina erbjudanden som är både mer varaktiga anställningar och säsongsanställningar, säger Daniel Nilsson, arbetsförmedlingschef i Luleå och Boden.

Arbetsförmedlingen i Boden har i många år arrangerat rekryteringsmässor.

– En rekryteringsträff har stor betydelse som mötesplats. Du möter arbetsgivare som har ett uttalat rekryteringsbehov öga mot öga. Det är ett jättebra sätt för både den arbetssökande och arbetsgivaren att skapa sig en bild av varandra. Det personliga mötet ger så mycket mer än ett papper, säger Daniel Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg