Idyllisk camping till salu igen: ”Jag tog vatten över huvudet”

Efter drygt ett år har Inga-Lill Järvenpää beslutat att sälja Vuollerium camping. ”Jag kommer inte lägga ner den utan fortsätter tills vi får tag i en köpare”, säger hon.

4 juli 2019 14:59

För över 30 år sedan uppges Jörgen Larsson från Vuollerim ha dragit i gång en camping. I mitten på 1990-talet sålde han anläggningen och sedan dess har campingen haft flera ägare. Nu ägs den av bland annat Inga-Lill Järvenpää som flyttade från Gällivare till Vuollerim för sju år sedan.

– Vi köpte campingen av ett företag för att jag tänkte att vi skulle försöka. Det är jätteroligt yrke med kontakter och turister, men jag tog vatten över huvudet, säger Inga-Lill som driver campingen med sin dotter.

De köpte anläggningen maj 2018 och öppnade campingen en månad senare. Men det är främst Inga-Lill som varit på plats i Vuollerim.

– Det har varit jättebra. Det var fullt ös tills vi stängde sista september förra året. Det har varit jättemycket folk åtminstone i restaurangen. Vi har inte annonserat eller marknadsfört, om vi hade gjort det hade vi nog haft mycket fler folk.

De har varit ett slitsamt arbete för Inga-Lill och hon hade gärna haft restaurangen öppen hela tiden om inte kroppen sagt ifrån.

– Det är bara på grund av hälsoskäl jag säljer den annars skulle jag aldrig göra det.

– Jag orkar inte. Det är så mycket att göra. Man ska jobba 150 procent och det orkar inte jag.

Campingen har en cirka 12 700 kvadratmeter stor tomt med nio stugor samt ett hus och en restaurangbyggnad.

– Den är jättefin campingen. Bara man skulle lägga ner lite tid och pengar på att renovera den för det är det är en vacker camping.

Mellan den andra och tredje ägaren stod verksamheten still i några år men det vill inte Inga-Lill ska hända igen.

– Jag fortsätter och driver den tills vi får en köpare. Jag kommer inte lägga ner den utan fortsätter och hoppas att vi får tag i en köpare som kan satsa helhjärtat på den här campingen.

Vem vill du ska ta över?

– Någon som är riktigt intresserad och kan satsa på det här för jag vill att den ska vara kvar i byn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Stjernström