I centrala Jokkmokk är en omfattande renovering under full gång. Det är den anrika hotell- och restaurangbyggnaden Hotell Åkerlund som är under förändring och detta sedan 1 juli 2015 då den nya ägarkonstellationen Katrin Bagge och Annelie Päiviö tog över byggnaden. Sedan 2016 har ombyggnationerna varit igång och under år 2018 har den sista etappen färdigställts .

– Vi bygger om helt, flyttar baren och gör den större, nya ytskikt och matta. Det runda dansgolvet försvinner men det kommer att gå att svänga runt ändå, säger Katrin Bagge i ett uttalande på kommunens hemsida.

Byggnaden har genomgått stora förändringar under de senaste åren med 12 nya rum samt en nybyggd entré samt reception med lounge och anslutning direkt ner till restaurangen.

– Det är efterlängtat och nödvändigt. Nu står vi mitt i den sista uppgraderingen av den anrika byggnaden. Det är fantastiskt roligt, säger Katrin Bagge.

I slutet av november väntas hotellet slå upp portarna. Totalt har 8.5 miljoner kronor har investerats, en investering som Katrin ser som en positiv tillgång för besöksnäringen i Jokkmokk.

– Vi har sett en stadig ökning för varje år. Vi ser positivt på framtiden, säger Katrin.