Hon tog hem folkets pris

Folket har sagt sitt – vinnare av det nya priset Folkets företagare är egenföretagaren Malin Winberg.

18 oktober 2019 19:44

Folkets företagare är ett helt nytt pris som Luleå Näringsliv och Norrbottens Media gemensamt står bakom. Tanken med priset är att folket har chans att hylla sina företagshjältar genom att nominera företagare de tycker har gjort skillnad.

En jury har därefter valt ut sex nominerade företag som folket har kunnat rösta på.

Nu är vinnaren utsedd – den som kammade hem flest röster av folket blev egenföretagaren Malin Winberg.

– Det här är så stort och kul, det känns så mycket, sa en rörd Malin Winberg precis efter att ha tagit emot priset av Mats Ehnbom, vd Norrbottens Media, och Li Skarin, vd Luleå Näringsliv.

Malin Winberg är moderator, föreläsare och träningsinstruktör, med en bakgrund som radiojournalist. För drygt ett år sedan startade hon sitt egna företag, där hon genom moderatorsuppdrag, föreläsningar och workshops träffar människor över hela länet.

Vad tror du gör dig till Folkets företagare?

– Kanske är det många som har följt min resa och sett att jag vågar vara mig själv. För vi måste våga mer, vara öppna och vara oss själva. Oavsett om det gäller företagande, näringsliv eller något annat, så behöver vi beröra och visa mer känslor. Vågar jag så vågar de, säger Malin Winberg.

De andra nominerade till priset var Ida Ask från Lilla skafferiet, Gustav Uusihannu från Gym974, Linda Berggren från Kärleksbutiken, IrajRahmani från Salt och peppar, samt Camilla Lindmark och Patrik Larsson från Aulis hästsportcenter.

– De är fantastiska personer och ambassadörer för Luleå allihopa, så jag var i ett väldigt fint sällskap, säger Malin Winberg.

Hur ska du fira priset?

– Jag ska ringa min sambo, och min pappa och mamma. Sen fira med alla vänner på plats, jag har bland annat Inpuls-tjejerna här som jag har mycket att tacka för. De trodde på mig från första början och det är jag väldigt tacksam för.

Folkets företagare

Motiveringen lyder: Hon är en stark och engagerad Luleåambassadör, som med en energi som smittar av sig inspirerar folk till träningsglädje och sunda hälsovärderingar befriade från kroppshets.

Kriterierna för priset: ”Folkets företagare ska ha gjort skillnad genom ett företagande som bidragit till att göra kommunen till en bättre och mer attraktiv plats att leva och verka i. Företagaren har genom sin gärning lämnat ett positivt avtryck som är en förebild för andra företagare att ta efter.”

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg