Daniella Baptista driver hudvårdskliniken Spa of Sweden i Luleå. Nu ger hon sina bästa skönhetstips till alla som gett upp hoppet om sin hy.

Berätta om din verksamhet!

– Vi fokuserar på hudhälsa, att få en fin och välmående hud med långsiktiga resultat. Förutom hudvård så jobbar vi med massage, IPL, laser, kosmetisk pigmentering, fotvård och vaxningar. Vårt senaste tillskott i personalen är Lise som gör jättefina naglar.

Artikelbild

| Ägaren. Daniella Baptista driver Spa of Sweden i Luleå. Nu har hon utsetts till veckans handlare av Norrbottens Affärer.

Vintern är inte snäll mot huden. Hur tar man hand om den på bästa sätt?

– Vintern i år är extra tråkig för huden eftersom att vädret pendlar väldigt mycket. Det gör att huden har svårt att skydda sig själv. Tänk precis som när det gäller kläder – lager på lager. Rengöring, en mjuk och daglig exfoliering, serum efter behov, en kräm och gärna ett slutserum. Boosta huden med passande mask och var inte rädd att tillföra lipider (fett). Man bör även hjälpa huden inifrån med mycket vatten och goda fetter som exempelvis omega. Jag själv äter mycket fisk och avokado.

Och hur får man tillbaka lystern?

– Mitt bästa knep för lyster just nu är faktiskt P50, masken vivant och mitt favoritslutserum VIP02. Det är svårt att ge generella tips då allas hud ser så olika ut. Det bästa är att gå till en utbildad och certifierad hudterapeut som ger dig korrekta rekommendationer.

Vad gör man åt mörka ringar under ögonen?

– Mörka ringar under ögonen kan bero på mycket. Visa har etiska pigmenteringar som gör att huden där blir mörkare. Då behöver man en viss typ av blekande och melaninhämmande produkt. Huden runt ögonen är mycket tunn och därför upplevs den mörk. Kort och gott: stärk huden, håll den återfuktad dygnet runt. Applicera inte produkten på ögonlocket eller för nära ögat.

Vad ser du för trender just nu?

– Den starkaste trenden är att ha en hälsosam och lystrig hud. Mindre smink och mer naturlig look. Att ta hand om sin hud och lägga tid på den är hetare nu än någonsin.

Vad behöver kunderna hjälp med just nu?

– Många tappar lystern nu under vintern, det får vi hjälpa många med. Många kommer in med röd och narig hud vilket oftast beror på vädret, det är också mycket vanligt.

Hur ska man förbereda hyn inför vårens solintag?

– Jag personligen skyddar min hud dagligen med solskydd och rekommenderar det verkligen. Det finns ingen bättre förebyggande kräm än ett solskydd. De som är ute och åker skidor eller gör andra vinteraktiviteter mår extra bra av att skydda sin hud med en fetare kräm. Tänk på att huden är ovan solen nu under vintern så för dig som ska vistas i direkt solljus kan det vara klokt att ha solskydd, samt undvika solen de starkaste timmarna på dagen.